مجله سلامت

اخبار و دانستنیهای حوزه سلامت



نعنا دمنوشی برای همه سلیقه ها

نعنا دمنوشی برای همه سلیقه ها


یکی از نام‌هایی که جایگاه ویژه‌ای در فهرست چای‌ها دارد چای نعناع است. چای نعناع به خاطر فواید خود از زمان‌های باستان مورد استفاده قرار می‌گرفته است. چای نعناع یکی از بهترین انواع چای گیاهی به شمار می‌رود.
تاریخ نشان می‌دهد که رومیان باستان از نعناع برای نیرو بخشی به جسم و ذهن استفاده می‌کرده‌اند. مصرف چای نعناع چه به صورت گرم و چه به صورت سرد تأثیر نیرو بخشی بر روی بدن دارد. برخی افراد چای سبز را با برگ‌های نعناع استفاده می‌کنند که باعث بهتر شدن طعم آن می‌شود و همچنین به درمان سوء هاضمه کمک می‌کند.
علاوه بر آنچه گفته شد، چای نعناع برای اسهال ، تمیز کردن سینوس‌ها و در برخی موارد برای سوزش سر دل نیز مفید است. مصرف مقدار کافی این چای گیاهی مطمئناً مفید خواهد بود. بهتر است قبل از مصرف مداوم هر گونه محصولات گیاهی با پزشک مشورت کنید..
 
طبیعت:  این گیاه از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک می‌باشد .

خواص:
مهم‌ترین خاصیت دمنوش نعناع، تاثیر آن بر دردهای دستگاه گوارش شامل درد معده، روده، نفخ، دل‌پیچه، تهوع و اسهال است.
همچنین این دمنوش معطر، اشتهاآور است.
مسکن و آرامبخش خوبی است و ناراحتی اعصاب و تشنج را بر طرف می‌کند.
برای رفع بوی نامطبوع دهان و پیش گیری از بروز بیماری لثه ای به کار برده می شود.
برای رفع سینه درد و سرفه، دم‌کرده نعنا را به صورت گرم بنوشید.
چای نعناع علاوه بر انرژی زا بودن، حرارت اضافه بدن را خارج کرده و سرماخوردگی و سرفه فصلی را نیز درمان می کند.
سیستم گوارشی را تسکین می دهد و در رفع گاز معده کمک می کند.

درمان حالت تهوع:
یکی از شناخته شده‌ترین فواید چای نعناع آن است که به درمان حالت تهوع کمک می‌کند. مصرف مقدار کافی چای نعناع به تدریج به درمان این مشکل کمک می‌کند.

درمان سوء هاضمه:
سوء هاضمه از مشکلات شایع امروزی در دنیا به شمار می‌رود که در آن عادت‌های غذایی ناسالم تبدیل به جزء جداناپذیری از سبک زندگی ما شده‌اند. نوشیدن چای نعناع به مقدار کافی برای درمان سوء هاضمه خفیف مفید است.

درمان معده درد
معده درد اختلال دیگری است که ممکن است تا حد زیادی تشدید شد. افراد زیادی بعد از خوردن غذا دچار معده درد می‌شوند. نوشیدن چای نعناع در چنین مواردی به درمان معده درد کمک می‌کند و در عرض چند دقیقه درد را کاهش می‌دهد.

درمان بیماری صبحگاهی:
بارداری در کنار خوشحالی و شادمان با برخی مشکلات نیز همراه است. بیماری صبحگاهی یکی از این مشکلات به شمار می‌رود. بسیاری از زنان باردار هنگام بیدار شدن از خواب احساس بیماری می‌کنند. اگر به طور مکرر با این مشکل مواجه می‌شوید، می‌توانید از چای نعناع استفاده کنید.

درمان هیرسوتیسم:
هیرسوتیسم مشکلی است که زنان به آن مبتلا می‌شوند. در هیرسوتیسم موهای صورت ، سینه‌ها و نواحی دیگر بدن به طور نامطلوب و کنترل نشده رشد می‌کنند. این به خاطر مقادیر بالای آندروژن در بدن اتفاق می‌افتد. اگر چه داروهای مختلفی برای رفع این مشکل وجود دارد ولی، تحقیقات نشان داده‌اند که از چای نعناع نیز می‌توان برای درمان چنین مشکلاتی استفاده کرد.

درمان آکنه:
آکنه معمولاً مشکلی شایع در میان نوجوانان است. البته، افراد دیگر نیز ممکن است مبتلا به آکنه شوند. مصرف روزانه حداقل 3 فنجان چای نعناع تا حد زیادی به درمان آکنه و همچنین جلوگیری از تشکیل آکنه کمک می‌کند.

کمک به تمدد اعصاب:
نوشیدن این چای به تمدد اعصاب کمک می‌کند. یک فنجان چای نعناع بعد از یک روز کاری طولانی برای تمدد اعصاب عالی است. این به نوبه‌ی خود به خوابیدن بهتر هنگام شب نیز کمک می‌کند.
کمک به آسم:
مشکل اصلی آسم آن است که مسیرهای هوایی را با مخاط پر می‌کند. چای نعناع به خاطر اسید رزمارینیک موجود در آن به تجزیه‌ی مخاط کمک می‌کند و به این ترتیب مسدود شدن مسیرهای هوایی را کاهش می‌دهد. چای نعناع همچنین سرفه‌ی خشک مربوط به آسم را کاهش می‌دهد.

درمان سرماخوردگی و سرفه کردن:
چای نعناع برای سرما خوردگی نیز مفید است و همچنین گلو را تسکین می‌دهد.


موارد منع مصرف:
– مصرف آن در اوایل بارداری ممنوع است.
– بعلت اثر شل کنندگی دریچه تحتانی مری در افرادی که برگشت اسید معده به مری دارند با احتیاط مصرف گردد.
با توجه به اینکه مصرف نعنا به مقدار زیاد سبب بالارفتن فشار خون می‌شود، خوردن مقدار زیادی از آن به افراد سالمند هرگز توصیه نمی‌شود.

طرز تهیه:
دو قاشق غذا خوری برگ نعناع تازه و یا خشک و خرد را در یک قوری ریخته و یک لیوان بزرگ آب با دمای 80 درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت 15 دقیقه دم بکشد. در صورت تمايل می توانید از عسل یا نبات برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
 
 
انواع گیاهی نعناع
 
گونه ها
    نعنای آبی – یا نعنای مرداب
    نعنای وحشی – یا نعنای ژاپنی
    نعنای آسیایی
    نعنای استرالیایی - نعنای رودخانه
    نعنای کانادنسیس
    نعنای سروینا - پونه هارت
    نعنای برگاموت – نعنای لیمویی
    نعنای کریسپاتا - نعنای برگ چین دار
    نعنای کونینگامی
    نعنای داهوریکا -
    نعنای باریک - نعنای دیمنیکا

خواص دارویی و کاربرد
برگ نعنا
    - نعنا گیاهی است باطبع گرم و خشک که دارای خواص فراوان دارویی است و مصرف آن به اشکال مختلف از جمله تازه، خشک شده، اسانس، دمکرده، پودر و... امکان پذیر است.
    - برگ های خشک و نرم شده نعنا را برای خوشبو کردن ماست و دوغ و سرخ شده آن را در روغن که به نام نعنا داغ موسوم است برای خوشبو کردن برخی آش ها به کار می رود.
    - برای سوء هاضمه میتوان از عرق نعنا یا دمکرده ی نعنا بعد از غذا استفاده کرد.
    - یک نوشیدنی خوب، سرد و مفید برای تابستان نعنا میباشد. 10 گرم نعنا را در یک لیتر آب بجوشانید و میل کنید. هر روز استفاده نشود.
    - یک گرم نعنا مانند چای دم کرده میل شود ولی هر روز استفاده نشود.
    - یک شیرپاک کن مناسب برای پوست های چرب: 20 گرم نعنای تازه، 20 گرم جعفری تازه خرد شده رادر 200 گرم شیرمخلوط نموده 12 ساعت بگذارید بماند. سپس صاف نموده در یخچال نگهداری کنید. این شیر پاک کن علاوه براین که چربی پوست را از بین می برد، برای جوش و لک هم مناسب می باشد.
    - برای جلوگیری از شپش، موهای خود را با جوشانده نعنا بشویید.
    - کسانی که کلسترول دارند بعد از غذا و عصرها از دمکرده ی چای نعنا به مدت دو هفته در ماه بنوشند.
    - دمکرده نعنا غلظت خون را طبیعی میکند.
    - جهت درمان درد گوش آب نعنا را با عسل مخلوط کرده، پنبه ای را به آن آغشته کرده، در آن بگذارید.
    - برای درد قلب و خفقان، نعنا را با پرسیاوشان جوشانده، صبح و عصر میل شود.
    - هنگام تهیه ترشی برای این که آن ترشی برای اعصاب زیان آور نباشد، داخل آن نعنا بریزید.
    - برای تقویت اعصاب، نان و پنیر و نعنا بسیار موثر است.
    - برای بواسیر نعنا را کوبیده و بصورت ضماد بگذارید.
    - جویدن برگ نعنا ، در رفع سکسکه موثّر است.
    - نعنا برای تسکین درد گوش موثّر است ؛ در اینصورت باید نعنا را با کمی عسل مخلوط نموده و اطراف گوش و لاله گوش و لاله گوش مالید.
 
دوست معده شما
1.منتول موجود در نعنا باعث می شود این گیاه خاصیت ضددردی نیز داشته باشد که به این منظور می توان اسانس نعنا را در محل درد مالید که باعث کاهش التهاب و درد خواهد شد.
2. این گیاه یکی از بهترین مواد طبیعی در کمک به درمان انواع مشکلات گوارشی است و شاید بیشترین استفاده از نعنا برای کمک به درمان اختلالات گوارشی باشد.
3.به بیمارانی که از نفخ شاکی هستند توصیه می شود نعنا را به صورت های مختلف از جمله تازه و دمکرده استفاده کنند.
4.همچنین مصرف روزانه حدود 10 سی سی عرق نعنا که با آب گرم رقیق شده باشد نیز در کاهش نفخ بسیار مفید است. مصرف روزانه دمکرده نعنا بعد از غذا برای درمان انواع مشکلات گوارشی و سوءهاضمه بسیار اثربخش است.
5.جویدن نعنا پس از غذا نیز ضمن کمک به از بین بردن بوی بد دهان و از بین بردن التهاب لثه به بهداشت دهان و دندان نیز کمک کرده و در هضم بهتر غذا نیز موثر است. 
6.گفته می شود جویدن برگ نعنا در از بین بردن سکسکه نیز مفید است. دمکرده نعنا در کاهش انواع دردهای شکمی از جمله دردهای گوارشی، دل پیچه و دردهای قاعدگی نیز می تواند کمک کننده باشد. ماساژ شکم با اسانس نعنا نیز دارای خاصیت کاهنده درد، بویژه در دردهای کولیکی نوزادان است.
7.به این منظور باید اسانس نعنا را در جهت عقربه های ساعت و دور ناف ماساژ داد، این کار تا حد زیادی دردهای کولیکی نوزاد را بهبود می بخشد.
8.همچنین استفاده موضعی نعنا در افزایش طراوات پوست و از بین بردن آکنه ها نیز مفید است. به این منظور حدود 10 گرم نعنای تازه، 10 گرم جعفری تازه خرد شده و یک قاشق عسل را در 100 سی سی شیر تازه گرم مخلوط کرده و پس از سرد شدن از آن به عنوان یک محلول برای شست وشوی پوست صورت استفاده کنید.
9.نوشیدن دمکرده نعنا ضمن خاصیت آرامبخشی در کاهش چربی و کلسترول خون نیز مفید است.
10.چای نعنا یکی از بهترین نوشیدنی ها برای کاهش حالت تهوع و استفراغ بویژه در دوران حاملگی است.
11.کسانی که از نفخ و یبوست رنج می برند، می توانند صبح ها دمکرده نعنا، عناب و نبات میل کنند و اثربخش بودن آن را در کاهش مشکل خود تجربه کنند.
12.در فصل بهار می توانید نعنا یا پونه را که دارای خواص مشابه نعناست در دامان طبیعت پیدا کنید و از مصرف آن لذت ببرید.
13.کسانی که از حساسیت های فصلی یا سینوزیت رنج می برند نیز می توانند از بخور نعنای تازه استفاده کنند که این بخور در باز کردن مجاری تنفسی و کاهش علائم حساسیت مفید است


 
پیشنهاد ویژه ما به شما :

چای نعنا کیسه ای نیوشا
چای نعناع از پرطرفدارترين دمنوش‌هايی است كه به دليل طعم و مزه نشاط‌ آورش مورد توجه است. - این چای علاوه بر خاصیت انرژی زایی، حرارت اضافه بدن را خارج می کند و سرماخوردگی، سرفه فصلی و آنفلوانزا را نیز بهبود می بخشد. - برای از بین بردن گلودرد چای نعناع غرغره کنید. - نوشیدن چای نعناع برای رفع دردهای روده و معده و سوء هاضمه بسیار مفید است. - نعناع ضدنفخ، مقوی معده، خوشبوکننده دهان، مسكن و‌ آرام بخش است. ضمناً برای رفع خستگی، درمان بیماری های ریوی از جمله تنگی تنفس، آسم و سرفه مفید است. - تحقيقات جديد پژوهشگران بيانگر اين است كه دم‌كرده ی اين گياه، تأثير بسزايی در كاهش رشد موهای زايد زنان دارد. همچنین، نعناع گیاهی است که در بهبود و معالجه بیماری های پوستی از جمله اگزما، خارش های مزمن و ... تأثیرات شگفت انگیزی دارد. - نعناع بهترین دوست كبد است. كبد را تمیز كرده، صفراء را رقیق می كند و میزان كلسترول خون را پایین می آورد. به این منظور، دم کرده ی نعناع را قبل از غذا بنوشید

 
برای تهیه محصول فوق با ما تماس بگیرید:
شماره تماس و تلگرام: 09192739921
www.chaarghad.com


 


    به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
تلگرام فیش بوک اینستاگرام لینکداین تویتر

    برچسب ها


    دیدگاه شما



ثبت دیدگاه


فروشگاه و تعمیرگاه کولر اتومبل خلیل
فروشگاه اینترنتی چارقد و روسری و پوشاک زنانه