مجله سلامت

اخبار و دانستنیهای حوزه سلامت



محل قرارگیری مسواک شما؟!

محل قرارگیری مسواک شما؟!

محل قرار دادن مسواک داخل دستشویی نیست! محققان می‌گویند هرگز مسواکتان را در توالت نگذارید. بررسی‌های محققان ، نشان می‌دهد قرار دادن مسواک در توالت مخصوصا توالت‌هایی که بیش از ۹ نفر از آن استفاده می‌کنند باعث آلوده شدن مسواک می‌شود. محققان دانشگاه quinnipac پس از بررسی‌ مسواک‌هایی که در توالت گذاشته می‌شدند اعلام کردند از هر ۱۰ مسواک ۶ مورد آلوده است وحتی اگر فرد مصرف‌کننده کاملا نکته‌های بهداشتی را رعایت کرده باشد و مسواک را خوب شسته و خشک کرده و در محافظ قرار داده باشد مسواک تا ۸۰ درصد آلوده به ویروس و انگل‌هایی است و می‌تواند بر سلامت دهان و دندان فرد مصرف‌کننده اثر منفی بگذارد. متخصصان پیشنهاد می‌کنند برای پیشگیری از هر نوع مشکل و ابتلا به بیماری‌هایی مانند اسهال، هرگز مسواکتان را در توالت قرار ندهید و قبل و بعد از مصرف نیز آن را با آب گرم بشویید و هر ۳ ماه یک بار آن را تعویض کنید. بعد از هر بار مسواک زدن نیز برای آنکه از سلامت دهان و دندان خود اطمینان یابید حتما از دهانشویه استفاده کنید.

 مسواک را کجا نگه داریم؟

از آنجا که مسواک داخل دهان می‌رود و با بهداشت دهان و دندان سر و کار دارد، باید مراقب بود آلوده نشود.‌ بهتر است موهای مسواک پس از مسواک کردن خشک شود و داخل درپوش قرار گیرد و در محیط تمیزی نگهداری شود. قرار دادن مسواک‌های درپوش‌دار داخل دستشویی مانعی ندارد اما برای احتیاط بیشتر و آلوده‌نشدن آن به انواع آلودگی‌های محیطی، می‌توان مسواک را در مکانی جز دستشویی قرار داد. مسواک‌هایی تهیه کنید که درپوش داشته باشد. می‌توان درپوش‌ها را جداگانه‌ هم از فروشگاه‌ها خرید و موهای مسواک را پس از استفاده، داخل این درپوش‌ها قرار داد.

اگر مسواک خود را در دستشویی نگهداری میکنید از عواقب آن آگاه باشید.
 
اگر شما هم مثل بقیه مسواک  و خمیر دندان خود را در جای مخصوص آن یعنی روی سینک دستشویی یا کمد سینک گذاشته اید یا اینکه چون مسواک شما در دارد مطمئن هستید که مشکلی ایجاد نمی شود همین الان مسواک را از آن محیط خارج سازید. بدترین محل برای قرار دادن مسواک سینک دست شویی است.



میکروب های موجود در فضای دستشویی
 
محققان  دریافتند بیش از 60 درصد مسواک هایی که نزدیک به توالت قرار داده می شوند، آلوده به میکروب  هستند و  این  موضوع می تواند تا 80 درصد احتمال بروز عفونت را در بدن بالا ببرد.
لذا نباید مسواک را نزدیک به محل توالت قرار دهید. ولی گذاشتن مسواک در محیط حمام (که توالت ندارد یا از توالت فرنگی آن استفاده نمی شود) و در محیط دستشویی که از توالت جداست (بین روشویی و توالت، دیوار و درب وجود دارد) اشکالی ندارد.
البته باید گفت سیستم ایمنی بدن ما در مقابله با باکتری ها قوی است و هنوز موردی گزارش نشده که با استفاده از مسواک به عفونت های باکتریایی دچار شده باشد. اما باید درباره نگهداری از مسواک مان وسواس به خرج دهیم، مثلاً هرگز نباید آن را در نزدیکی توالت و یا مستقیماً روی میز قرار دهیم.


جلوگیری از آلودگی مسواک

1- نباید مسواک را نزدیک به محل توالت قرار دهید.
2- از مسواک دیگران به هیچ وجه استفاده نکنید.
3- مسواک خودتان را به هیچ وجه به کسی ندهید.
4- مسواکتان را خشک نگه دارید، زیرا باکتری ها مکان های مرطوب را دوست دارند.
5- روی مسواک خیس درپوش نگذارید، زیرا از خشک شدن آن جلوگیری می کند.
6- همیشه مسواکتان را به حالت ایستاده در جامسواکی قرار دهید و از گذاشتن آن به حالت خوابیده روی سطوح مختلف خودداری کنید.
7- بهترین راه برای جلوگیری از افزایش تعداد باکتری های مسواک، تعویض منظم آن است. لذا  توصیه می شود مسواک خود را حداقل هر سه تا چهار ماه یک بار عوض کنید.
8-. مسواکتان را در کنار مسواک دیگران قرار ندهید.
9- مسواک خود را پس از استفاده، کاملاً با آب بشویید و بگذارید تا در هوای اتاق خشک شود.
10- هر بار که حوصله نداشتید مسواک بزنید و نخ دندان بکشید، یاد تعداد باکتری های ساکن در دهانتان بیفتید و تنبلی را کنار بگذارید.
باکتری ها عامل مشکلات دهان و دندانی (از پوسیدگی و بوی بد دهان گرفته تا بیماری های لثه) هستند. بنابراین مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را نوعی وظیفه اجتناب ناپذیر تلقی کنید.

آیا مسواک بیمارمان می کند؟

پاسخ این سوال منفی است، چون صرف نظر از تعداد باکتری هایی که در دهان ما زندگی می کنند، یا از طریق مسواک وارد دهان شده اند، سیستم دفاعی بدن معمولا اجازه نمی دهد که تنها از طریق مسواک دچار عفونت شویم.
خوشبختانه بدن انسان غالبا در مقابل باکتری ها از خود دفاع می کند. بنابراین دلیلی وجود ندارد که قرار دادن مسواک در دستشویی یا در جامسواکی بتواند به بدن ما آسیب برساند.  با این حال لازم است بعضی نکات بهداشتی را رعایت کنیم، مثلا مسواک را در فاصله کم با توالت قرار ندهیم.
.




آعمر یک مسواک چقدر است؟

بهترین راه برای محدود کردن تعداد باکتری های مسواک این است که آن را هر 3 تا 4 ماه عوض کنیم. اگر بیمار هستید، یا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف است بهتر است حتی زودتر مسواکتان را عوض کنید. اگر از مسواک برقی استفاده می کنید، سر آن را هر 3 تا 4 ماه تعویض کنید.

 

 


    به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
تلگرام فیش بوک اینستاگرام لینکداین تویتر

    برچسب ها


    دیدگاه شما



ثبت دیدگاه


فروشگاه و تعمیرگاه کولر اتومبل خلیل
فروشگاه اینترنتی چارقد و روسری و پوشاک زنانه