مجله سلامت

اخبار و دانستنیهای حوزه سلامت



برای پیشگیری از سرطان چه بخوریم؟

برای پیشگیری از سرطان چه بخوریم؟

سبک زندگی مدرن و تغییر در صنعت محصولات غذایی، الگوی تغذیه یی خانواده های ایرانی را دستخوش تحول کرده است. این در حالی است که از سرطان معده به عنوان یکی از شایعترین سرطان ها در ایران نام برده می شود و در سال های اخیر شاهد شیوع نگران کننده ی سرطان های دستگاه گوارش نیز بوده ایم.
نگاهی به شیوه ی زندگی ایرانی ها در گذشته و حال، عادت های نادرستی را در تغذیه نمایان می سازد که نه تنها زمینه ساز انواع سرطان هستند، بلکه بدن را برای پذیرش دیگر بیماری ها آماده می سازند.
استفاده از غذاهای پرچرب، پرکالری و پرنمک نمک، مصرف کم میوه، مصرف اندک سبزی به صورت پخته، طبخ طولانی مدت غذاها و از بین رفتن املاح و ویتامین های موجود در مواد غذایی، نگهداری طولانی مدت سبزیجات در فریزر، استفاده از غذاهای دودی و کبابی، افزایش مصرف غذاهای آماده و کنسروی در سایه ی زندگی مدرن، استفاده ی چندباره از روغن ها، استفاده ی بیش از حد از گوشت قرمز، استفاده ی فراوان از غذاهای سرخ کردنی، مصرف مداوم چای به صورت داغ و ده ها عادت نادرست در شیوه زندگی و تغذیه ی ما ایرانی ها سبب شده تا در سال های اخیر شاهد شیوع انواع سرطان های دستگاه گوارش باشیم.
چند ماده غذایی ضد سرطان
1- گوجه فرنگی
 گوجه فرنگی غیر از ویتامینc ، محتوی مقدار زیادی "لیکوپن" می باشد. لیکوپن ماده ای است که خطر سرطان های پروستات و تخمدان را کم می کند.
 محصولات گوجه فرنگی از قبیل: رب گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی و کچاپ نیز ضد سرطان می باشند.

2- خانواده‌ی کلم‌ها و سبزیجات غده ای
 تمام خانواده‌ی کلم‌ها به ویژه کلم برگ و بروکلی حاوی مواد مغذی بی‌شماری هستند و خدمت زیادی به سلامتی ما می‌کنند. کلم‌ها سرشار از مواد مغذی متنوعی هستند که خواص ضدسرطانی دارند. برای این که از این مواد مغذی ضدسرطان بهره‌مند شوید کلم بروکسل، کلم برگ، شلغم و بروکلی زیادی میل کنید.
 
توجه داشته باشید که بروکلی حاوی یک نوع خاصی از این ترکیبات ضدسرطانی می‌باشد که شما را از این بیماری مهلک دور نگه می‌دارد. برای اینکه از تمام خواص این سبزیجات مفید بهره‌مند شوید از پختن طولانی مدت آن‌ها بپرهیزید. اگر بوی گوگرد استشمام کردید به این معنی است که این سبزیجات را بیش از حد پخته‌اید. متأسفانه حرارت زیاد و طولانی مدت مواد مغذی این سبزیجات را از بین می‌برد.

3- آواکادو
آواکادو، پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد. همچنین، منبع خوب بتاکاروتن و آنتی اکسیدان می باشد. مصرف آواکادو برای درمان سرطان کبد وبیماری های کبدی  مفید است.
4- توت ها
 توت ها دارای ماده ای به نام "آنتوسیانین" ( anthocyanin ) هستند. این ماده یک آنتی اکسیدان  قوی می باشد و در مقابل سرطان های روده بزرگ و مری  از بدن محافظت می کند.
5- دانه سویا
سویا داری "ایزوفلاون" می باشد. محصولات به دست آمده از سویا  مانند توفو، شیر سویا و آجیل سویا نیز دارای این ماده می باشند.
این ماده خطر سرطان های سینه،  تخمدان و پروستات را کاهش می دهد که این کار را به وسیله محافظت سلول های بدن از اثرات زیان آور استروژن ها انجام می دهد.

6- چای
 چای سبز و چای سیاه  دارای منبع طبیعی  ""catechin می باشند. این ماده یک آنتی اکسیدان قوی می باشد و از رشد سرطان جلوگیری می کند. همچنین سرطان های کبد، پوست و معده را کاهش می دهد.

7- کدو تنبل
 کدو تنبل ، هویج، نارنج، فلفل قرمز و زرد و  سیب زمینی شیرین منبع غنی "بتا کاروتن" هستند. این مواد به عنوان آنتی اکسیدان های قوی شناخته شده اند و مصرف مداوم آنها منجر به کاهش انواع مختلف
اسفناج دارای "لوتئین" ( lutein )، Aویتامین های  ،C ، Eو  می باشد. همه این مواد به عنوان آنتی اکسیدان شناخته شده اند. اسفناج سرطان های کبد، ریه ، سینه، تخمدان، روده بزرگ و پروستات را  از بدن دور می کند.

9- چغندر قرمز
 چغندر دارای "فلاوونوئید" می باشد. این ماده به عنوان یک ضد سرطان شناخته شده است. ادرار اشخاص مصرف کننده این چغندر، قرمز رنگ می باشد.

10- هویج
 هویج دارای "بتاکاروتن" زیادی می باشد و برای جلوگیری از سرطان های ریه، دهان، حلق، معده، روده، کیسه صفرا ، پروستات و سینه بسیار مفید می باشد. البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
11- سیر
مطالعات نشان داده که خانواده پیازها، از قبیل،سیر ، موسیر و تره فرنگی، در افراد سالم سلول های سرطان زا را از بین می برند و در بیماران سرطانی، رشد این سلول ها را کُند می کنند. در این رابطه، اثر سیر از همه بیشتر می باشد. به طور کلی، سیر خطر سرطان های معده، روده بزرگ، مری و سینه را کم می کند.
سیر ریز ریز شده را 10 دقیقه قبل از آماده شدن غذا، در غذای خود بریزید تا قدرت مبارزه با سرطان را در بدن خود افزایش دهید.
12- آناناس
 آناناس دارای آنتی اکسیدان و ویتامین C می باشد. این میوه، بدن را در برابر سرطان های ریه و سینه حفظ می کند.

13- سیب
همانطور که می دانید سیب یک آنتی اکسیدان می باشد. علاوه بر آن، دارای ماده ای به نام  "quercetin" می باشد. این ماده خطر سرطان ریه و رشد سلول های سرطان پروستات  را کم می کند. 

14- پرتقال
همانطور که می دانید،پرتقال منبع غنی ویتامین C است. تحقیقات نشان داده است که، این میوه اثر ضد سرطانی نیز دارد. پرتقال، از سرطان معده و ریه جلوگیری می کند.

15- انگور قرمز
انگور قرمز ماده ای دارد که از فعالیت  آنزیمی که مسئول ساخت و رشد سلول های سرطانی است، جلوگیری می کند.
16- ریشه شیرین بیان
ریشه شیرین بیان  از رشد سلول های سرطان پروستات جلوگیری می کند. ولی در مصرف آن زیاده روی نکنید، زیرا مصرف بیش از اندازه آن، موجب افزایش فشارخون  می گردد.

17- قارچ
قارچ ، سطح ایمنی بدن را بالا می برد و با سلول های سرطانی می جنگد.
18- غذاهای دریایی و روغن ماهی
از آنجایی که غذاهای دریایی  دارای اسیدهای چرب امگا3 می باشند، روی سوخت و ساز سلول ها اثر دارند و مصرف اسیدهای چرب اشباع را کم می کنند.
مصرف روزانه ی این غذاها، قوی ترین و موثرترین اسلحه برای مبارزه با سرطان ها می باشد و سرطان هایی از قبیل، روده بزرگ، پروستات و سینه را از بین می برند.
 
19- مویز
دارای اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و ویتامین E می باشد.
مویز ضد سرطان، درمان کننده سرطان، درمان کننده بیماری های قلبی  و پایین آورنده ی فشار خون است و برای نرمی و انعطاف پذیری رگ ها بسیار مفید می باشد.

20- زردچوبه
زردچوبه از سرطان های معده و روده بزرگ جلوگیری می کند. همچنین تعداد سلول های سرطانی را کم می کند.
21- پیاز
 پیاز از خانواده‌ی آلیاسه ها می‌باشد یعنی خانواده‌ی سیر، پیازچه، تره فرنگی و موسیر. پیاز خواص ضدسرطانی دارد به خاطر این که روند رشد و گسترش تومورها را به هم می‌ریزد.
 
22- زنجبیل
 سلول‌های نرمال بدن یک دوره‌ی حیات محدودی دارند. اما بر عکس سلول‌های سرطانی بی وقفه در حال انتشار و زیاد شدن هستند. خوشبختانه زنجبیل حاوی ترکیبات مغذی به نام 6-gingerol می‌باشد که مدت زمان حیات سلول‌های سرطانی را کوتاه تر می‌کند. در واقع ترکیبات موجود در زنجبیل اجازه نمی‌دهند که این سلول‌های مخرب خود را در خون ذخیره کنند.
 
23- انار
 نه تنها انار یکی از قدیمی‌ترین میوه های موجود است بلکه این دانه های یاقوت حاوی خواص زیاد و ترکیبات ضدسرطانی فوق‌العاده‌ای می‌باشند. انار خواص ضد التهابی نیز دارد. می‌توانید از این میوه در ترکیب سالادهایتان نیز استفاده کنید چون طعم فوق‌العاده‌ای به آن می‌بخشد.
 
24- چای سبز
 چای سبز یعنی یک طعم جدید دل‌پذیر و یک دنیا خاصیت. ترکیبات مغذی موجود در این چای خواص ضدسرطانی بسیار قوی دارند. برای اینکه از خواص این چای به بهترین نحو استفاده کنید توصیه می‌کنیم که روزانه سه فنجان چای سبز میل کنید. برای این که بیشتر از خواص ضدسرطانی چای سبز استفاده کنید بهتر است که آب را بجوشانید و اجازه دهید چای در این آب جوش به مدت هشت تا 10 دقیقه دم بکشد.
 
25- شکلات سیاه
 باز هم مژده‌ی دیگر به طرفداران شکلات سیاه. چون این شکلات حاوی ترکیباتی است که خواص ضدسرطانی دارند. به دنبال شکلات‌هایی باشید که حاوی 70 درصد کاکائو باشند. برای آشپزی از کاکائوهای طبیعی و سیاه استفاده کنید. یک تا دو مربع شکلات سیاه در روز برای جذب خواص آن فوق‌العاده است.

26. ماست
گونه‌های مختلف پروبیوتیک‌ها در ماست به بهبود ایمنی بدن و سم زدایی بسیاری از مواد سرطان زا کمک می‌کنند.
 
27. غذاهای غنی از فیبر
فیبر موجود در مواد غذایی نه تنها برای داشتن روده‌های سالم مفید است بلکه برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ نیز می‌تواند بسار کارآمد و موثر عمل کند. فیبر باعث تسهیل حرکت مواد غذایی در دستگاه گوارش می‌شود، بنابراین مواد سرطان زا دیگر فرصت جذب شدن در بدن را پیدا نمی‌کنند. غلات سبوس دار (مانند برنج با پوست)، لوبیا، دانه‌ها، عدس و سبزیجات منابع غنی از فیبر هستند، بنابراین لازم است تا آنها را در وعده‌های غذایی روزانه جای داد.
28. موم زنبور عسل
موم ساختاری در لانه زنبور عسل است که وظیفه حفاظت از زنبورها در مقابل عفونت‌های باکتریایی، ویروسی و قارچی را بر عهده دارد. موم ماده غذایی سرشار از بیوفلاونوئید‌ها و ویتامین‌های گوناگون و آمینو اسیدها است که برای بالا بردن سطح ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان بسیار مفید گزارش شده است. 
برای پیشگیری از سرطان از این‌ها بپرهیزید
 * از گوشت‌های صنعتی و فراوری شده بپرهیزید زیرا حاوی نیترات بوده و تأثیر منفی در بدن ایجاد می‌کنند.
 
* توصیه می‌کنیم تا جایی هم که می‌توانید مصرف گوشت قرمز، غلات تصفیه شده را محدود کنید و از مصرف زیاد قند و هم چنین مصرف الکل بپرهیزید.
 
* توجه داشته باشید که مواد غذایی کنسروی حاوی ترکیبات شیمیایی مضر مانند بیسفنول A می‌باشند که اثرات منفی در بدن ایجاد می‌کنند. توصیه می‌کنیم مواد غذایی داغ را در ظروف پلاستیکی نریزید.از ظروف پلاستیکی نیز برای گرم کردن مواد غذایی در ماکروویو استفاده نکنید.

 


    به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
تلگرام فیش بوک اینستاگرام لینکداین تویتر

    برچسب ها


    دیدگاه شما



ثبت دیدگاه


فروشگاه و تعمیرگاه کولر اتومبل خلیل
فروشگاه اینترنتی چارقد و روسری و پوشاک زنانه
بانک جامع اطلاعات آموزشگاهها و اساتید استان گلستان