مجله سلامت

اخبار و دانستنیهای حوزه سلامت



خواص درمانی فوق العاده هل، دانه ای معطر و کاربردی

خواص درمانی فوق العاده هل، دانه ای معطر و کاربردی


هل گیاهی است که در مناطق حاره و گرم می روید . وطن آن هندوستان می باشد و حدود ۸۰ درصد هل مصرفی دنیا از هندوستان تامین می شود.

میوه ی هل، بیضی شکل و به رنگ های زرد، سبز یا سیاه است. دانه های معطر و مطبوعی به رنگ قهوه ای در میوه ی آن وجود دارد که به عنوان ادویه و برای خوشبو کردن نوشیدنی ها و غذاها به مصرف می رسد.
عطر خوش و اثر گرمابخش و اشتهاآور هل، این دانه را به یکی از بهترین طعم دهنده ها برای انواع نوشیدنی، دسر و شیرینی تبدیل می سازد. در هندوستان، خاورمیانه، اروپا و آمریکای لاتین، این ادویه روغنی برای تهیه انواع نان ، کیک و شیرینی ها و همچنین چای و قهوه به کار می رود.
در بسیاری از شیرینی ها و دسرهای سنتی ایرانی نیز از هل کوبیده یا آسیاب شده استفاده می شود.
هل از گذشته های دور در آیورودا، پزشکی چینی و پزشکی یونانی به عنوان درمانی برای اختلالات گوارشی مورد استفاده بوده است. عصاره متانولی گرفته شده از هل جزئی است که به کنترل اختلالات گوارشی مانند اسیدیته، نفخ شکم، و گرفتگی معده کمک می کند.
 از هل به عنوان ملکه ادویه جات نام می برند و یکی از گران‌ترین ادویه های جهان پس از زعفران و وانیل نیز است.
از جمله فواید سلامت هل می توان به حفاظت از دستگاه گوارش، کنترل کلسترول، کنترل سرطان، تسکین مشکلات قلبی و عروقی، و بهبود جریان خون در بدن اشاره کرد. این گیاه برای درمان بیماری های دهان و دندان و عفونت های دستگاه ادراری مانند التهاب مثانه، نفریت، و سوزاک مفید است. هل دارای ویژگی های تقویت کننده میل جنسی است و همچنین به عنوان درمانی برای ضعف جنسی، اختلال در نعوظ، و انزال زودرس نیز استفاده می شود.



خواص درمانی :

۱- هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
۲- جویدن دانه های هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا، می تواند بوی نامطبوع دهان(مثل بوی سیر و پیاز) را نیز خنثی کند.
۳- دانه های هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده ها را تقویت می کنند.
۴- هل اشتها را تحریک می کند و عمل هضم غذا را بهبود می بخشد.
۵- نوشیدن دم کرده ی داغ آن موجب تسکین کولیت، سوءهاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بی حالی شده و مانع ترشح زیاد اسید معده می شود.
۶- یکی از خواص ویژه و بسیار ارزشمند هل، جلوگیری از تشکیل خلط در گلو است. از این رو می توان آن را به محصولات لبنی و پودینگ ها افزود تا اثر شیر را که موجب تشکیل خلط در گلو می شود خنثی کرده و به هضم آن نیز کمک کند.
۷- دانه های هل خاصیت داروی اکسپکتورانت را دارد و سینوس ها و برونش ها، بینی و سینه را از خلط و ترشحات اضافی پاک می کنند.
۸- هل چنان که ذکر شد خواص گرمابخش و انرژی زا دارد از این رو به بهبود روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته کمک می کند، اضطراب و نگرانی را کاهش می دهد و در رفع افسردگی موثر است.
۹- هل همچنین کلیه ها را تقویت می کند و گفته می شود برای درمان شب ادراری کودکان مفید است.
دیگر خواص هل عبارتند از :

۱- تقویت کنده قلب است.
۲- بادشکن بوده و گاز معده و روده را از بدن خارج می سازد.
۳- تقویت کننده بدن است.
۴- ادرار آور است.
۵- قاعدگی را باز می کند.
۶- زخم های دهان را برطرف می کند، بدین منظور دم کرده هل را در دهان قرقره کنید.
۷- خوشبو کننده دهان است.
۸- برای تسکین درد گوش ، گرد هل را در گوش بریزید.
۹- تب را پایین می آورد.
۱۰- معالج سرماخوردگی است.
۱۱- برای تسکین درد روماتیسم مفید است.
۱۲- ضد مسمومیت است.
۱۳- برای رفع بیماری های چشم مفید است.

 
تهیه دم کرده هل :
مقدار ۳۰ گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و بنوشید. هل را همچنین می توان موقع دم کردن چای، به آن اضافه کرد.

 
تهیه یک دم کرده دارویی با هل :
برای تهیه یک دم کرده ی گیاهی معطر و آرام بخش و خوش طعم، ۴ عدد دانه هل را همراه با ۴ عدد دانه فلفل سیاه، ۴عدد دانه میخک، یک قطعه دارچین نکوبیده و چند حلقه نازک زنجبیل تازه در ۶۰۰ میلی لیتر آب بریزید. آن را به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید، اما مواظب باشید نجوشد.
دم کرده را صاف کنید و به صورت داغ همراه با کمی شیر یا عسل بنوشید.
نوشیدن این دم کرده دو بار در روز، درمانی فوق العاده برای سرفه و سرماخوردگی است.

مضرات مصرف زیاد هل :
مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است. برای رفع این مشکل، آن را باید با کتیرا خورد.

 
انواع هل :
یکی از چاشنی‌های معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نان‌ها، شیرینی‌ها و به‌خصوص مرباها، هل است.
البته در مقام مقایسه، هندی‌ها و پاکستانی‌ها بیشترین مصرف‌ کننده‌های هل در جهان هستند.
شاید جالب باشد بدانید هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیل‌هاست و انواع مختلف آن شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز است که نوع سبز آن عطر تندتری دارد.
 
در ایران بیشتر از هل سبز استفاده می کنند.
 
 
در اینجا به بررسی چند سوال مهم در این خصوص می پردازیم:


چرایی مصرف هل در دوران بارداری ؟ (مفید یا مضر ؟؟؟)
iهل یکی از ادویه جات  امن و بی خطر برای دوران بارداری به شمار می رود. از آن جایی که دوران بارداری یکی از حساس ترین دوران زندگی زنان و جنین درون رحم آن است, مصرف همه مواد طبیعی در هر اندازه ایی در این دوران توصیه نمی شود. با این وجود مصرف متعادل و محدود از هل در این دوران مشکلی ایجاد نمی کند و حتی مفید هم هست. یکی از مهمترین خواص دانه هل برای بارداری, رفع حالت تهوع و ویار زنان می باشد. با این حال توصیه می شود از این ادویه در حد محدود در این دوران استفاده شود, تا خطری جنین و سلامت زنان باردار را تهدید نکند.

آیا هل در درمان سرماخوردگی موثر است؟

بله, یکی از روش های خانگی برای پیشگیری و تسکین علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا استفاده از هل می باشد. درمان برونشیت و سرفه از دیگر خواص درمانی هل هستند. اسانس فرار در هل مانند سیر مانع از رشد ویروس ها، باکتری ها، قارچ ها و دیگر عوامل بیماری زا در بدن می شوند. این مسئله باعث شده است این ادویه در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری های عفونی موثر باشد. این ادویه مانند زردچوبه و زنجبیل دارای خواص ضد التهابی است که می تواند درد و تورم را به خصوص در غشاهای مخاطی دهان و گلو تسکین دهد.
مهمترین مزایای هل برای لاغری
یکی از مهمترین خواص هل, کمک به سوزاندن چربی و افزایش سوخت و ساز بدن است. این خاصیت هل مانند بسیاری از دانه های آجیل مانند بادام زمینی است. به عقیده بسیاری از پزشکان, مشکل در هضم مواد غذایی یکی از اصلی ترین دلایل اضافه وزن و چاقی است. با توجه به خواص دانه هل برای دستگاه گوارش و هضم غذا, این ادویه می تواند در پیشگیری و درمان چاقی موثر باشد. تجمع بیش از حد آب در سلول های بدن یکی دیگر از عواملی است که منجر به افزایش وزن می شود. هل با افزایش ادرار موجب رفع احتباس آب در بدن می شود. از این رو این ادویه معطر می تواند در کاهش وزن موثر باشد.

با توجه به مطالب بیان شده, هل فواید بسیاری برای سلامتی دارد و دارای مواد مغذی بسیار مهمی است که می تواند در بهبود عملکرد بسیاری از دستگاه های بدن موثر باشد. با وجود تمامی خواص هل, استفاده بیش از حد از این ادویه توصیه نمی شود, چرا که ممکن است سبب بروز عوارضی در بدن شود.

 
با ما همراه باشید تا دمنوشی خاص، معطر و پرخاصیت را به شما معرفی کنیم.
دمنوش چای سیاه و هل، سازگار با دائقه ایرانی



دانه هل تقویت کننده معده و ضد نفخ است و ترشی معده را هم تا حد زیادی برطرف می کند. مصرف دانه های هل ضمن آنکه به هضم و گوارش بهتر غذا در معده کمک می کند، موجب رفع بوی نامطبوع موادی مثل سیر و پیاز در دهان می شود.

برای سفارش محصول فوق با ما تماس بگیرید:
تلفن تماس و سفارش از طریق تلگرام: 09192739921
www.chaarghad.com

 
 


    به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
تلگرام فیش بوک اینستاگرام لینکداین تویتر

    برچسب ها


    دیدگاه شما


سینا      

سلام ممنون مطلب جالبی بود




ثبت دیدگاه


فروشگاه و تعمیرگاه کولر اتومبل خلیل
فروشگاه اینترنتی چارقد و روسری و پوشاک زنانه