مجله سلامت

اخبار و دانستنیهای حوزه سلامت



تمشک آبی، ریز میوه آبی و سرشار از خاصیت

تمشک آبی، ریز میوه آبی و سرشار از خاصیت

تمشك آبی سرشار از نوعی ترکیب به نام «آنتوسیانین» است که عامل رنگ آبی این میوه است. این ترکیب، التهاب را کاهش می‌دهد، از بدن در برابر سرطان محافظت می‌کند و برای سلامت چشم، عروق سرخرگی و مغز نیز مفید است.
میوه‌هایی که مانند تمشك آبی رنگ آبی و قرمز پررنگ دارند سرشار از آنتی اکسیدان هستند که خاصیت ضد پیری و ضد التهاب دارند. توت فرنگی، تمشک، تمشک آبی، انار و آلبالو همه در این دسته از میوه‌ها قرار می گیرند.

بنابراین گزارش، مصرف تمشك آبی می‌تواند از بدن شما در برابر افزایش فشار خون محافظت كند. تمشك آبی حاوی تركیب زیست فعال آنتوسیانین‌ تاثیر ضد فشار خونی دارد. افرادی كه در هفته حداقل یك نوبت از این میوه می‌خورند، ده درصد كمتر از سایرین دچار افزایش فشار خون می‌شوند.

آنتوسیانین‌ها متعلق به خانواده تركیبات زیست فعالی به نام فلاوونوئیدها هستند كه در اكثر انواع توت‌ها و تمشك‌ها، آب پرتقال خونی، انگور فرنگی سیاه و تمشك آبی به وفور یافت می‌شوند. انواع دیگری از فلاوونوئیدها در سایر میوه، سبزیجات، دانه‌ها و گیاهان یافت می‌شوند. این تركیبات نقش مفیدی در كاهش خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی دارند.
حقایق تغذیه‌ای بلوبری:
بلوبری(زغال اخته آبی) یکی از میوه‌هایی است که مواد مغذی فراوانی در خود دارد. این میوه خوشمزه سطح بالایی از آنتی اکسیدان‌ها را در خود جای داده است. ORAC به بلوبری رتبه ۹۶۲۱ را داده است و همین امر موجب می‌شود این میوه یکی از غذاهایی باشد که سرشار از آنتی اکسیدان است. مصرف یک پیمانه از بلوبری می‌تواند مواد مغذی زیر را برای بدن فراهم آورد:
  • رسوراترول
  • گالیک اسید
  • لوتئین
  • زآگزانتین
  • ویتامین K( 35 درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند)
  • ویتامین C( 25 درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می کند)
  • منگنز( ۲۵ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند)
  • فیبر(۱۷ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند)
۶ فایده انواع بلوبری
خوب حالا که در مورد ارزش تغذیه ای بلوبری اطلاعاتی دارید، بهتر است در مورد مزایای این میوه برای سلامتی بدن نیز اطلاعاتی کسب کنید.
  1. با فرآیند پیری مبارزه می‌کند:
آنتی اکسیدان‌هایی که در این میوه یافت می‌شود به بدن شما کمک می‌کند فرآیند پیری را به تعویق بیندازد. این موارد به بدن شما کمک می‌کند اسیب ایجاد شده توسط سموم و رادیکال‌های آزاد را معکوس کند و به شما کمک می‌کند در برابر پاتوژن‌های خطرناک مبارزه کنید.بلوبری نه تنها سرشار از آنتی اکسیدان است بلکه غنی از پروآنتوسیانیدین‌هایی است که خاصیت ضدپیری دارند. تحقیقات زیادی این توانایی پروآنتوسیانیدین را به معکوس کردن التهاب در بدن مرتبط می‌دانند. همانطور که می‌دانید التهاب یکی از موارد اصلی در بیشتر بیماری‌هاست و می‌تواند اسیب جدی به بدن وارد کند. التهاب باعث ایجاد بیماری قلبی، دیابت، سرطان و سایر موارد می‌شود.
 
  1. توانایی مغز را افزایش می‌دهد:
از آنجایی که بلوبری سرشار از فنول و به خصوص گالیک اسید است به عنوان عامل محافظت کننده از اعصاب شناخته شده است. بر اساس تحقیقاتی که توسط محققان ایرانی انجام شده است، این توانایی بدین معناست که چنین ماده ای می‌تواند از مغز شما در برابر انحطاط، سمی شدن بافت عصبی و استرس اکسیداتیو محافظت نماید. موادی دیگری نیز وجود دارد که سرشار از گالیک اسید هستند و می‌توانند به مغز شما و سلامت آن کمک کنند. موادی که قادرند تمرکز و حافظه را افزایش دهند شامل موارد زیر هستند:
  • تمشک
  • بادام هندی
  • فندق
  • انبه
  • آلو
  • توت فرنگی
  • چای سبز
مطالعه دیگری دریافته است که مصرف بلوبری می‌تواند زوال شناختی را کمتر کند و حافظه را بهبود دهد و عملکرد مغز را بهتر کند. دانشمندان این مطالعه بر این باورند که نتایج به دست آمده به خاطر آنتی اکسیدان‌هایی است که در بلوبری وجود دارد که از بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند و به کاهش التهاب کمک می‌کند.
 
  1. با سرطان مبارزه می‌کند:
مطالعات بالینی نشان داده است که بر خلاف استراتژی های تابش و شیمی درمانی، غذاهای غنی از گالیک اسید همچون بلوبری می‌تواند سرطان را بدون اسیب وارد کردن به سلول‌های سالم از بین ببرد. به عنوان مثال، مطالعه ای که در مجله Journal of Biochemical and Molecular Toxicology منتشر شده است اثرات ضدسرطانی گالیک اسید بر روی سلول‌های سرطان سینه را مورد ارزیابی قرار داده است. همانند سایر مطالعاتی که قبلا انجام شده است، محققان دریافته اند که بلوبری و گالیک اسید موجود در آن می‌تواند توسعه سلول‌های سرطانی را آهسته تر کند و ان را از بین ببرد. چنین خاصیتی معمولا به خاطر وجود طیف وسیعی از انتی اکسیدان‌هاست که در بلوبری یافت می‌شود.
 
  1. به سلامت قلب کمک می‌کند:
بر اساس مطالعه ای که در مجله Circulation  خوردن توت فرنگی و بلوبری می‌تواند در طولانی مدت خطر حمله قلبی را تا ۳۳ درصد کاهش دهد. بعد از انجام این تحقیق بر روی بیش از ۹۳۰۰۰ زن ۲۵ تا ۴۲ ساله، آن‌ها دریافتند که این موضوع به خاطر انتی اکسیدان‌هایی است که در چنین مواردی یافت می‌شود. بلوبری می‌تواند سطح کلسترول بد خون(LDL) را به طور طبیعی کاهش دهد و سطح کلسترول خوب خون(HDL) را افزایش دهد. همچنین این میوه قادر است فشار خون را به طور طبیعی پایین بیاورد.
 
  1. برای پوست مفید است:
عصاره زغال اخته آبی یا همان بلوبری در ساخت محصولات آرایشی و مراقبت از پوست به کار می‌رود. چنین محصولاتی محبوبیت خاصی در میان افراد پیدا کرده اند. گزارش شده است که طیف وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی در بلوبری به تعادل هورمون‌ها کمک می‌کند و از بروز آکنه جلوگیری می‌نماید. همین امر باعث شده است بلوبری یکی از درمان‌های خانگی شگفت انگیز برای پوست باشد. همچنین بلوبری در برگیرنده رسوراترول است که می تواند اسیب وارد شده از نور خورشید را بهبود ببخشد. علاوه بر مزایایی که بلوبری برای پوست دارد می‌تواند به طور طبیعی دژنراسیون ماکولا را درمان کند و بینایی را بهبود ببخشد.
 
  1. به هضم کمک می‌کند:
از انجایی که بلوبری منبع طبیعی از فیبرهای محلول و نامحلول است می‌تواند به تنظیم سیستم گوارشی کمک کند. در حقیقت مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که اضافه کردن بلوبری وحشی به رژیم غذایی می‌تواند تعادل میکروب روده را به نفع گروه اکتینوباکتریا تغییر دهد. این تیم تحقیقاتی دریافته است که بلوبری وحشی خاصیت prebiotic دارد که رشد باکتری‌های خوب در روده را تسریع کرده و به سیستم گوارش کمک می‌کند.
اين ميوه يكي از خوشمزه ترين ميوه های تابستانی مي باشد. اين ميوه به ظاهر كوچك نقش موثری در نرم كردن پوست هاي خشك، ارتقا عملكرد مغز و پيشگيری از سرطان دارد.
از ديگر مزاياي بلوبری كاهش كلسترول و ارتقا سطح گلوكز خون مي باشد. محققان مي گويند كه آنتي اكسيدان موجود در بلوبری روش ذخيره بدن و پردازش گلوكز و يا قند را تغيير مي دهد. بنابراين خطر ابتلا به ديابت و بيماری قلبی را كاهش می دهد. تاكنون مزايای خوردن ميوه ها و سبزيجات به كرات ثابت شده است. اما اين تحقيق تاثير بسزای بلوبری در كاهش چربی شكمی را نشان مي دهد.
 
 توصیه ما به شما استفاده از چای معطر تمشک آبی نیوشا است.
با ما همراه باشید تا با خواص آن آشنا شوید.

متناسب با علاقه خود نسبت به رنگ و غلظت چای، 1 یا 2 کیسه چای در فنجان یا قوری مناسب که محتوی آب جوش است قرار دهید. پس از 5 دقیقه، کیسه چای را خارج نموده و از نوشیدن لذت ببرید. - میوه بلوبری یا تمشک آبی که در زبان فارسی عموماً قره قات (قره قاط) یا سیاه گیله نامیده می شود، شامل درختچه کوچکی به ارتفاع 60 سانتی متر با برگ هایی بیضوی و به رنگ سبز روشن است. میوه های این درختچه از غباری سفید رنگ پوشیده شده اند. میوه های کال، ترش؛ و میوه های رسیده، ترش و شیرین هستند. قسمت های مورد استفاده قره قاط برگ، ریشه و میوه آن است. البته مهم ترین مصرف دارویی تمشک آبی، مربوط به میوه های آن است که پس از رسیدن کامل اکثراً به رنگ آبی مایل به سیاه درمی آیند. تأثیر این میوه در صاف شدن چربی های شکم بی نظیر است. - استفاده از عصاره ها، اسانس ها و مواد خوشبوکننده فرآوری شده از میوه ها و گیاهان از دیرباز برای حفظ سلامتی و تقویت جسمانی و روحی انسان ها رایج بوده است. اسانس های طبیعی، فرآورده هایی هستند که از مواد خام گیاهی با یکی از روش های استخراج (تقطیر، فشردن و استخراج با حلال) به دست می آیند. در کمیت و کیفیت اسانس استخراج شده عوامل مختلفی مانند: زمان برداشت محصول، نحوه جمع آوری، طریقه خشک کردن، بسته بندی و نگهداری موثر می باشد. - اکنون، نوشیدن یک فنجان چای با اسانس این میوه ناشناخته، شما را با عطر و طعمی به یاد ماندنی مواجه خواهد نمود.

 
برای تهیه این محصول با ما تماس بگیرید
شماره تماس و سفارش از طریق تلگرام: 09192739921
www.chaarghad.com


    به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
تلگرام فیش بوک اینستاگرام لینکداین تویتر

    برچسب ها


    دیدگاه شما



ثبت دیدگاه


فروشگاه و تعمیرگاه کولر اتومبل خلیل
فروشگاه اینترنتی چارقد و روسری و پوشاک زنانه
بانک جامع اطلاعات آموزشگاهها و اساتید استان گلستان